ارمنستان ، کشور دریاچه ها
کشور ارمنستان یکی از پرطرفدار ترین مقاصد گردشگری برای ایران است به دلیل های متعددی این کشور هر ساله پذیرای گردشگران ایرانی است از جمله نزدیکی به ایران ، نیاز نداشتن به ویزا ، هزینه پایین سفر ، امکانات و مکان های گردشگری زیاد و مردمانی مهمان نواز و آب و هوای بی نظیر و لذت چشیدن طعم های لذیذ غذا های ارمنی ...
این کشور زیبا در سرزمین قفقاز جنوبی قرار گرفته و از نظر جغرافیایی ، منطقه ای است در مرز آسیا و اروپا و بین دریای خزر و دریای سیاه قرار گرفته و از شمال با کشور گرجستان و از شرق با جمهوری آذربایجان ، از غرب هم با ترکیه و از جنوب با ایران هم مرز است.
ارمنستان را کشور 4 فصل می نامند به دلیل دارا بودن آب و هوای قاره ای که تابستان های سرد و برفی و تابستان های گرم و خشک را دارد.بهترین فصل برای سفر به ارمنستان فصل بهار است که با بارش باران همراه است .
مکان های دیدنی ارمنستان
1.کیسای جامع سنت گرگوری
این کلیسا بزرگ ترین کلیسای حواریون ارمنی است که در سال 2001 تکمیل و به سبک کلاسیک ارمنی ساخته شده است . کلیسای روشن و نورانی است که در ابتدای آن باغ زیبایی قرار گرفته است .
2.میدان جمهوری ارمنستان
این میدان یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری این کشور است و مهم ترین مرکز شهری محسوب شده است . در این میدان همیشه صدای موسیقی راک و جاز و پاپ به گوش می خورد که این یکی از دلایلی که این میدان را جذاب کرده است همین زنده بودن صدای موسیقی در این مکان است .
3.میدان آزادی ارمنستان
این میدان شباهت بسیار زیادی به ساختمان تئاتر شهر ارمنستان دارد . در گذشته نام این میدان میدان تئاتر یا اپرا بوده ، که در این میدان دو مجسمه برنز از دو شاعر نامدار ارمنی قرار گرفته است.
4.مجسمه مادر
این مجسمه یکی از نماد های زنان این کشور است که سمبل شجاعت و ایستادگی زنان این سرزمین است که در شهر ایروان قرار گرفته است . گفتنی است که در ساخت این مجسمه از فلز و سنگ های خاص استفاده شده است.
5.کاسکاد ایروان
یکی از جذاب ترین مکان های دیدنی ارمنستان کاسکاد است . به دلیل دارا بودن گذرگاه پلکانی خود به هزار پله ایروان شهرت دارد که در خیابان تامانیان قرار دارد. در این مکان حتما لازم نیست این پله ها را طی کنید تا به بالای آن برسید بلکه پله برقی تعبیه شده کمک میکند که گردشگران مرتفع ترین محل این بنا را مشاهده کنند.
6.دریاچه سوان
یکی از چشم نواز ترین جاذبه های ارمنستان دریاچه سوان است . این دریاچه دارای آب شیرین بوده که یکی از وسیع ترین دریاچه های جهان بشمار می رود. در این دریاچه تفریحات آبی مانند قایق سواری ، جت اسکی و ... وجود دارد.
مهم ترین شهر های ارمنستان
_ایروان
_اشتاراک
_اجمیازین
_جرموک
_سوان
غذاهای معروف ارمنی
شامپورز
این غذا گوشت مزه دار شده ای است که در کنار سبزیجات تازه به سیخ کشیده می شود . جذابیت این غذا سیخ آن است که کمی ضخیم تر و البته با عرض کمتر هستند ، این غذا روی ذغال بدون شعله کباب می شوند.
قاپاما
این غذا با کدو تمبل درست می شود و در هنگام کریسمس بیشتر می خورند. طرز تهیه این خوراک به این صورت است که بالای کدو را برش زده و درون آن را با برنج پخته شده و میوه خشک ، بادام خلالی ، سیب ، ذرت ، زردآلو ، خرما و آلوبخارا و کشمش پر می کنند.
خاش
این غذا که همان کله پاچه است که پا و سر پخته شده گوسفند است که از دیگر قسمت های بدن گاو مانند مغز ، سر و سیرابی ممکن است استفاده بشود.
مانته
این غذا کوفته های پخته شده است که همراه با ماست موسیر ، سس گوجه فرنگی سرو می شود و ترکیبات آن با گوشت ، مرغ و سبزیجات پر شده است .
دلمه
دلمه یکی از غذاهای معروف این کشور است که ترکیبات آن از گوشت و سبزیجات است و درون برگ انگور پیچیده می شود. دلمه یکی از غذا های ارمنی است که در ایران و ترکیه و گرجستان هم بسیار محبوب است.
گاتا
گاتا یک شیرینی معروف ارمنی است که ظاهری شبیه به کیک قهوه دارد . گاتا در شکل ها و اندازه های مختلف سرو میشود.
چورچخلا
چورچخلا رشته ای از گردو است که آن را درون آب میوه فرو بردند و بعد آن را خشک می کنند. این خورکی سوغات گرجستان هم شناخته می شود.
چولومبور آپور
این غذا نوعی سوپ است که ترکیبات آن برنج ، پیاز ، تخم مرغ و شیر است .چولومبور به دلیل محتویاتی که دارد ارزش غذایی بسیار بالای دارد.
چورگ
چورگ یک نوع نان است که مخصوص عید پاک ارمنستان است.این نان خمیر به هم بافته شده و شیرین است که با ادویه و مغز هسته آلبالو معطر می شود.
کباب لولا
این کباب شباهت بسیار زیادی به کباب کوبیده دارد . در این کباب گوشت راسته یا سینه گوسفند است که با تخم مرغ و انواع ادویه ها مخلوط می شود و در کنار برنج آن را سرو می کنند.
تیسژیک
در این غذا تکه های دل ، جگر ، شش های گاو را با پیاز ، رب ، نمک و فلفل سرخ می کنند.در پخت این غذا ادویه های بسیاری استفاده می کنند .
کوفته سینی
این غذا شامل لایه های گوشت و بلغور پخته شده است . این غذا با گوشت گوسفند و گوشت بوقلمون پخته می شود که با ماست و سبزی سرو می کنند.
هاریسا
هاریسا نوعی فرنی است که با گندم خشک و گوشت پرچرب درست می شود. این غذا فرایند پخت طولانی دارد و در روزهای مذهبی ارمنستان که مردم روزه می گیرند بیشتر سرو می شود.
بزباش
این سوپ که طعمی ترش دارد یکی از غذاهای محبوب ارمنی است که از ترکیب فیله چرب گوسفند ، سیب زمینی ، نخود ، لوبیا ، میوه درست می شود.
لحم عجین
این غذا که به پیتزای ارمنی معروف است قطعات گرد و نازک خمیر است که با مخلوط گوشت چرخ کرده، سبزیجات خرد شده ، پیاز ، گوجه ، جعفری و ادویه های مختلف پخته می شود.
سخن آخر
سفر به این کشور زیبا می تواند یکی از خاطره انگیز ترین سفر های عمرتان باشد زیرا قدم زدن در کشوری که 3000 سال قدمت دارد و بعنوان یکی از قدیمی ترین کشور های دنیا شناخته می شود می تواند سفری هیجان انگیز را برایتان رقم بزند ، گفتنی است که ارمنستان در قدیم جزئی از راه ابریشم بوده و تاریخ اعجاب انگیزی را پشت سر گذاشته است.